Asukaspuisto

DSC_1047-PANO

Roihuvuoren asukaspuisto on toteutettu yhteistyössä nuorisoasiainkeskuksen, sosiaaliviraston, tilakeskuksen, rakennusviraston sekä Roihuvuori-seura ry:n kanssa. Puiston siisteydestä ja kunnosta vastaa Stara.

DSC_1103

Asukaspuistoon on nimensä mukaisesti alueen jokainen asukas tervetullut vuodenajasta riippumatta. Puistossa on penkkejä istumiseen, nurmea vaikka piknikin pitämiseen ja kuntoilulaitteita hiekalla, jolla osalla on tapana pelata petankkia.

Puistossa järjestetään monenlaista toimintaa ympäri vuoden. Kaikille avointa toimintaa ovat kirppikset, musiikkitapahtumat ja leikkihetket. Leikkipuiston puistoruokailu tapahtuu myös asukaspuistossa.

 

DSC_1078

 

 

DSC_1117Asukaspuistossa viljeltiin pari vuotta sitten monenlaisia kasveja, jotka olivat syötäviä. Kuka tahansa voi vapaaehtoisesti tulla hoitamaan puutarhaa ja päästä vaikuttamaan sen sisältöön. Viljelykset kuuluivat nuorisoasiainkeskuksen käynnistämään Lähiöpuutarha-hankkeeseen, joka pyrki lisäämään alueen asukkaiden viihtyisyyttä ja tuomaan ihmisiä yhteen puutarhan viljelyn lomassa. Tällä hetkellä viljelylaareja ja viljelytoimintaa ei asukaspuistossa aktiivisesti ole, mutta jos ajatus innostaa, voimme aina miettiä miten tämä olisi uudestaan mahdollista.

 

DSC_1140