Asukaspuisto

DSC_1047-PANO

Roihuvuoren asukaspuisto on toteutettu yhteistyössä nuorisoasiainkeskuksen, sosiaaliviraston, tilakeskuksen, rakennusviraston sekä Roihuvuori-seura ry:n kanssa. Puiston siisteydestä ja kunnosta vastaa Stara.

DSC_1103

Asukaspuistoon on nimensä mukaisesti alueen jokainen asukas tervetullut vuodenajasta riippumatta. Puistossa on penkkejä istumiseen, nurmea vaikka piknikin pitämiseen ja kuntoilulaitteita hiekalla, jolla osalla on tapana pelata petankkia.

Puistossa järjestetään monenlaista toimintaa ympäri vuoden. Kesäisin puistossa pidetään nuorten viljelyleirejä, ja asukaspuiston hoitoa varten palkataan nuoria kesätyöntekijöiksi. Kaikille avointa toimintaa ovat kirppikset, musiikkitapahtumat ja leikkihetket. Leikkipuiston puistoruokailu tapahtuu myös asukaspuistossa.

 

DSC_1078

 

 

DSC_1117Asukaspuistossa viljellään monenlaisia kasveja, joista suurin osa on syötäviä. Kuka tahansa voi vapaaehtoisesti tulla hoitamaan puutarhaa ja päästä vaikuttamaan sen sisältöön. Viljelykset kuuluvat nimittäin nuorisoasiainkeskuksen käynnistämään Lähiöpuutarha-hankkeeseen, joka pyrkii lisäämään alueen asukkaiden viihtyisyyttä ja tuomaan ihmisiä yhteen puutarhan viljelyn lomassa.

 

DSC_1140