Tohtorin määräämää taidetta! Roihuvuoren porukka Lähiöfestissä.

Viime viikolla 25.9-1.10.2017 vietettiin Lähiöfest viikkoa jolloin erilaisia tapahtumia rantautui lähiöihin. Sunnuntaina 1.10 oli Herttoniemenrannan vuoro kun tapahtuma rantautui ala-asteen pihamaalle. Tarjolla oli käsillä tekemistä, ruokaa, kierrätystä, keskustelua, ilmapalloja ja vaikka mitä! Roihuvuoren nuorisotalo päätti osallistua karkeloihin tuottamalla happening-tyyppisen teatteriesityksen.

Roihuvuoren teatteriryhmään kuului tässä esityksessä kolme ohjaaja ja neljä nuorempaa näyttelijää. Porukka kerääntyi ensimmäistä kertaa yhteen Meriharjun luontotalolle vain päivää ennen esitystä. Lauantaipäivä käytettiin toisiin ja esityksessä käytettäviin työtapoihin tutustumiseen, sekä esityksen äänimaailman valmistamiseen. Seuraavana päivänä ryhmä kokoontui vielä Herttoniemenrannan nuorisotalolle kokoamaan esityksen kasaan ja harjoittelemaan.

Esityspaikalla Roihuvuoren ohjaajat kertoivat juhlayleisölle tulevasta Roihuvuoren nuorten kulttuuritalosta ja alustivat miten pian nähtävä esitys on koostettu. Esityksen alussa nauhalta alkoi kuulumaan lääkärin määräyksiä joita lavallaolijat pyrkivät lip-syncaamaan nauhan tahtiin. Lääkärin määräykset olivat muotoa: “Potilaalla todettu akuutti hepuli, lääkkeeksi määrätty teatteriharrastus“. Näyttelijät siirtyivät pois lavalta ja kiersivät letkassa yleisön seassa kuljettaen myös ääninauhaa mukanaan. Ryhmä teki kulki ´seuraa johtajaa´tyyppisesti, kierteli ja kaarteli, sekä teki patsaita kunnes lopuksi ryhmä kerääntyi yhteen ja lähetti nuorimmat näyttelijöistään jakamaan kirjeitä ihmisten iloksi. Kirjekuorien sisältä paljastui ryhmän kirjoittamia kirjeitä joihin oli kirjoitettu lauseita joita näyttelijät itse haluaisivat saada.

Esityksen tekeminen oli koko poppoolle mieluisaa hommaa ja haluamme yhdessä kiittää Lähiöfestin järjestäjiä ja paikalla ollutta yleisöä!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *