Mitä Roihuvuoressa tapahtuu?

Kovia kokenut Roihuvuoren nuorisotalo aiotaan herättää henkiin remontin jäljiltä. Suunnitteilla on monipuolinen valikoima taidetapahtumia ja -työpajoja. Kävimme kurkistamassa taloon kameran kera!

Akku täynnä, joo mikki toimii, keittiössä on kahvia, roolivaatteet naulakkoon…Ihastuttava talo Roihuvuoren ostarin kupeessa kaipaa nuoria ja niitä löytääkseen teemme siitä mainosvideon, jota tähdittää iki-ihanat Gran Bianca-teatteriryhmäläiset. Roihuvuoren nuorisotalo on ollut Gran Biancalle jo pitkään kotoisa turvapaikka, jossa voi vaan olla ja tehdä vaikka ruokaa kavereiden kanssa. Kuvauksissa oli siis mielin määrin hyvää meininkiä ja hymy herkässä, kuten arvata saattaa!

 

Tapahtumia laidasta laitaan

Ilmaan heitettiin mainosvideon kuvausten yhteydessä paljon tapahtumaideoita joogasta open stageen, yhden illan tapahtumista kuukauden kestäviin kursseihin. Monipuolisuus on päivän sana. On tärkeää, että tekemistä löytyy kaikenlaisille ja -tasoisille ihmisille. Joku kaipaa rauhallista tekemistä, joku uuden kokeilemista, joku haluaa esiintyä. Jokainen on tervetullut pitämään taukoa tavallisesta arjesta ja tekemään omaa juttuaan enemmän tai vähemmän ohjatusti. Vaikka tapahtumia ei ole lyöty lukkoon, niin ainakin yksi asia on varmaa: talo on nuorten taiteelle omistettu!

 

Hui apua, taidetta!

Roihuvuoren nutan toiminta painottuu taiteeseen, kulttuuriin ja itsensä ilmaisemiseen. Ei kuitenkaan ole syytä pelätä sisään astumista! Vaikka et kokisi olevasi taiteellisesti lahjakas tai luova, niin sinulla on hyviä ajatuksia joita tuoda esille. Taide ei ole vain Mona Lisan maalaamista tai Hamletin näyttelemistä, vaan se on myös näkökulmien esille tuomista ja ajatusten jakamista. Ei todellakaan kannata verrata itseään muihin taidetta tehtäessä, sillä kaikki taide on tärkeää. Uusien näkökulmien tutkiminen on tärkeää. Siksi Roihuvuoren taidetalon tapahtumien kynnys pidetään niin matalana kuin mahdollista.

Haluaisitko kokeilla jotakin tiettyä juttua, esiintyä tai muuta sellaista? Jos sinulla on ideoita ja toiveita tapahtumiin liittyen, voit kirjoittaa niitä alla olevaan kommenttiboksiin!

-Tuuli


Hyvä rekvisiitta videolle.


Mitä sinä hankkisit tähän saliin?

 


Matkalla haastattelemaan! Mitä sinulle tulee mieleen, kun kuulet termin “nuorten kulttuuritalo?”


Aktiviteetti-idea kenties?


Kuvassa loistotiimi!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *