Roihuvuoren nuorisotalon syyskuulumiset!

Roihuvuoren nuorisotalon syyskauden toiminta on jälleen käynnissä! Kesän aikana Herttoniemen nuorisotyöyksikössä tuotettiin kesäajan toimintaa yhdessä nuorten kesätyöntekijöiden kanssa. Kesän aikana valmistettiin hävikkiruokaa Mustikkamaalla ja toteutettiin teatteri– sekä liikuntaleirejä eri-ikäisille. Nuorista kesätyöntekijöistä koottu ryhmä keräsi tietoa alueen asukkailta liittyen mm. Roihuvuoren nuorisotalon toiminnan uudistamiseen. Nuorten teatteriryhmä Gran Bianca esitti näytelmää ”Sydän on kehon pääkaupunki” sekä Lapinlahden Lähteellä, että Mustikkamaan Syötävässä Puutarhassa.

Roihuvuoren nuorisotalon remontti on nyt miltei valmis (katso virallinen tiedote tästä). Tiloja varanneet järjestöt ovat aloittaneet (tai aloittavat lähiaikoina) syystoiminnot ja tiloja voi varata myös syntymäpäiville yms. yksityistilaisuuksiin kuten aiemmin. (lisätietoa varauksista saat täältä). Nuorisopalveluiden oma toiminta odottaa vielä, että remontin viimeinenkin vaihe saadaan valmiiksi ja mm. toimistotilat tulevat käyttöömme.

Tällä hetkellä Roihuvuoren nuorille suunnattu toiminta tapahtuu kouluilla, kirjastossa sekä pienryhmätoimintana erinäisissä tiloissa. Ainoastaan nuorten teatteriryhmät toimivat nuorisotalon tiloissa. Avoimet teatteriryhmät ovat suunnattu 9-12 & 13-20 vuotiaille. Molemmissa ryhmissä on vielä tilaa eikä ryhmään osallistuminen edellytä aikaisempaa kokemusta. Lue lisää ja ilmoittaudu mukaan: harrastushaku.fi

Uusien 7-luokkalaisten ryhmäytykset pyörivät parasta aikaa Vartiosaaressa nuoriso-ohjaajien ja tukioppilaiden voimin.  Syksyllä on myös tulossa useita tapahtumia, jossa nuorisotyö on mukana. Taiteiden Yössä 24.8.2017  Lapinlahden Lähteellä esitellään taidetta, jonka aiheena on ”Mistä sinä et puhu”. Aihe on noussut alueemme nuorten huomioista viime vuoden RuutiBudjetin yhteydessä. Herttoniemi Block Party valtaa Asentajanpuiston 26.8.2017. Tule moikkamaan meitä nuorisopalveluiden teltalle! Näiden lisäksi syksyn aikana tapahtuu Mustikkamaalla Syötävän Puutarhan toimintaviikonloppuna (8-10.9.2017), sekä Lähiöfestissä Herttoniemenrannan ala-asteella 1.10.2017.

Roihuvuoren nuorisotalon remontin päätteeksi talon toimintoja uudistetaan. Nuorilta kerätyn tiedon perusteella alueella on tarvetta matalankynnyksen kulttuuriselle toiminnoille. Tällaista toimintaa on muun muassa valokuvaaminen, mediataide, teatteri, musiikki (talolle tulossa äänistudio) ja tanssi. Kerro meille millaista kulttuurista toimintaa haluaisit alueella olevan (ja lähtisitkö itse mukaan luomaan toimintaa?). Tästä pääset kyselyyn. Talon kokonaan auettua järjestämme nuorille tilaisuuksia joissa kehittelemme toimintaa yhdessä. Alakouluikäisille toimintaa järjestää Leikkipuisto Roihuvuori (joka on jo toiminnassa Roihuvuoren nuorisotiloissa).

Syyskuun alusta käynnistetään välituntitoimintaa, sekä liikuntakerhot Porolahden koululla. Lisäksi kevätkaudella järjestetty nuorten perjantai-ilta Roihuvuoren kirjastolla jatkuu kunnes nuorisotilat saadaan auki.

Tervetuloa mukaan toimintaan! Meitä voit lähestyä aina myös puhelimitse tai sähköpostin kautta. Yhteystietomme löydät täältä.

Syysterveisin: Mikko, Marjaana, Hassane ja Laura

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *