Hurjaa menoa boulderkeskuksessa!

Mitä ihmettä! Kiipeilyä ilman köysiä ja valjaita! Lauma ala-asteikäisiä on viety kiipeilemään Herttoniemen Boulderkeskukseen. Onko tämä ihan turvallista?

Vaikka ajatus tuntuu pelottavalta, ilmenee, että laji on aivan turvallinen. Meneillään on ala-asteikäisten retkileiri, jonka ensimmäisenä päivänä ohjelmassa on boulderointia, eli seinäkiipeilyä ilman köysiä. Seinät ovat matalia ja niiden alla on joustavat patjat pehmentämässä alastuloa. Kaikki sujuu loistavasti eikä vahinkoja tapahdu, kun pitää silmät ja korvat auki.

Retkileirillä on luvassa muutakin ohjelmaa. Toisena päivänä mennään Korkeasaaren eläintarhaan, jossa on tiedossa kisailua. Kolmipäiväisen leirin viimeinen kohde on Kumpulan maauimala, jossa ohjaajan mukaan “peseydytään juhannusta varten”. Moni lapsista sanoo tulleensa leirille juurikin mielenkiintoisten retkien takia.

Pääsemme mukaan seuraamaan, miten kiipeily sujuu. Lähdemme Kettutien nuorisotalolta kohti läheistä boulderkeskusta. Iso, innokas ryhmä karkailee sinne tänne, mutta lopulta päästään perille, saadaan kiipeilykengät jalkaan ja turvallisuusohjeet selitettyä. Sitten kiipeilemään!

Aluksi korkeat paikat tuntuvat lapsista pelottavalta, mutta pian he pääsevät vauhtiin. Lapsista huokuu itsevarmuus kun he kohtaavat seinän, ovat he aloittelijoita tai konkareita. Toiset kiipeävät sinnikkäästi tiettyjä reittejä ja tipahdettuaan nousevat patjalta aina uudestaan ja uudestaan. He eivät luovuta ennen kuin ovat koskettaneet reitin viimeistä otetta. Toiset taas kyllästyvät kiipeilyyn ja alkavat tehdä vauhdikkaita temppuja, kuten patjoilla loikkimista ja kärrynpyöriä.

 

Viimeinen pinnistys.

 

Boulderointi ei ole mikään helpoin mahdollinen laji. Kiipeilykengät ovat epämukavat, kädet hiertyvät ja jossain pisteessä epäonnistuneet yritykset alkavat turhauttaa. Kuitenkin kaikki tämä on sen arvoista, sillä aluksi mahdottomalta tuntuvan reitin päihittäminen on huikeaa. Loppujen lopuksi kaikilla on kivaa, ja takaisin Kettutielle palaaminen aiheuttaa pettyneitä ilmeitä innokkaiden kiipeilijöiden joukossa.

Ohjaajien mielestä leiri antaa hyvin vastapainoa teknologialle, somelle ja istuvalle elämäntavalle liikunnan ja yhdessä tekemisen avulla. On hyvä viedä lapsi kokeilemaan asioita, joita ei muuten olisi mahdollista kokeilla. Varsinkin Helsingin kaupungin kesäleirit avaavat nuorille paljon ovia, sillä useimmat niistä ovat ilmaisia. Matalan kynnyksen liikuntaharrastusten tarjoaminen on tärkeää.

 

Häh, kuka kiipeää jaloillaan?

 

On ilo huomata, miten helposti lapset innostuvat ja heidän aitoa kiinnostustaan uusia asioita kohtaan ei voi muuta kuin ihailla. Kaikenikäisten pitäisi muistaa säilyttää lapsellinen into kokeilla uusia asioita ilman suorituspaineita.

Leirin tarkoitus on innostaa lapsia liikkumaan ja saamaan uusia kokemuksia. Ohjaajat toivovat leirin opettavan lapsille liikkuvan elämäntavan tärkeyttä. Lapset oppivat paljon ja nopeasti, joten heitä on tärkeää kannustaa liikkumaan. Liikunnallinen elämäntapa on helpointa omaksua jo nuorena.

Ei tarvitse olla mikään huippu-urheilija, tärkeintä on liikkua, kokeilla eri lajeja ja pitää hauskaa!

Keskittynyt kiipeilijä.

 

Sometauko!

 

Käsiin hierotaan mankkaa, joka parantaa pitoa.

 

 

Hyytynyt ohjaaja.

 

Tuuli ja Katriina

 

Hei! Kannattaa käydä Herttoniemen Boulderkeskuksessa kokeilemassa tätä jännää lajia! Hintakaan ei päätä huimaa, arkisin kello 10 – 15 alle 18-vuotiaille kertakäynti maksaa 4 euroa.

Yksi kommentti kirjoitukseen ”Hurjaa menoa boulderkeskuksessa!

  1. […] Kesän aikana valmistettiin hävikkiruokaa Mustikkamaalla ja toteutettiin teatteri– sekä liikuntaleirejä eri-ikäisille. Nuorista kesätyöntekijöistä koottu ryhmä keräsi tietoa alueen asukkailta […]

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *