Liikuntaviraston vastaus RuutiBudjetti -aloitteeseen tekonurmesta ja tekojäästä Herttoniemen alueelle.

Vuonna 2015 RuutiBudjetin kautta syntyi aloite saada Herttoniemen urheilupuistoon tekonurmi sekä tekojää ja Herttoniemenrantaan tekonurmi. Asiasta tehtiin aloite joka lähetettiin Helsingin kaupungin liikuntavirastolle.

Helsingin kaupungin liikuntavirasto on tammikuussa 2017 vastannut aloitteeseen, ettei Herttoniemen alueelle ole tällä hetkellä suunnitteilla tekonurmea, eikä tekojäärataa. Liikuntaviraston vastauksessa todetaan mm. näin:

Liikuntaviraston investointikohteiden pitkäntähtäimen suunnitelmassa on ainoastaan yksi tekojäärata, joka on suunniteltu toteutettavaksi Jätkäsaaren liikuntapuistoon. Alustavan suunnitelman mukaan toteutusvuosi on 2021.

Helsingin tekonurmien määrä on kasvanut kymmenillä viimeisen kymmenen vuoden aikana. Herttoniemen alueelle ei ole lähitulevaisuudessa suunnitella toteuttaa tekonurmea.

Vuoden 2017 talousarvioissa liikuntalautakunnan osoittamiin määrärahoihin on ainoastaan varattu määrärahat Tehtaanpuistoon rakennettavalle tekonurmikentälle. Seurojen kanssa yhteistyössä on suunniteltu toteutettavaksi tekonurmikentät tänä vuonna Kurkimäkeen, Tapanilaan, Lassilaan sekä Vuosaareen.

 
Liikuntavirastolle osoitettuja määrärahoja on vähennetty viime vuosina, joten pääosa määrärahoista on osoitettu jo rakennettujen liikuntapaikkojen perusparantamiseen

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *